Η Οικογένειά μας

Η Οικογένεια

Ο Γιώργος Παπαλεξάκης μαζί με τη σύζυγο του Λίντα και τους δύο γιους τους Νίκο και Γιώργο ζουν στο χωριό Ατσιπόπουλο στα προάστια της πόλης του Ρεθύμνου.

Ο Γιώργος, ένας πολύ ταλαντούχος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, διακρίνεται ως δημιουργός της παραδοσιακής Κρητικής λύρας που την αγάπη και τη γνώση του πέρασε στους γιους του οι οποίοι ακολουθούν τα βήματα του πατέρα τους και σήμερα έχουν δικό τους μαγαζί στο κέντρο της παλαιάς πόλης του Ρεθύμνου. Η σύζυγος του Λίντα η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σκωτία, έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στην ξενοδοχειακή αγορά.

Το Σπίτι της Αριστέας

Πριν από μερικά χρόνια, η οικογένεια αποφάσισε να αγοράσει ένα πολύ παλιό κτίριο στο Ατσιπόπουλο. Μετά από έλεγχο από αρχαιολόγος διαπιστώθηκε ότι χρονολογείται από τον 15ο αιώνα (ενετική περίοδο) και έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό κτίριο με πολλά ενετικά χαρακτηριστικά παρόμοιά με εκείνα που βρίσκονται σήμερα στο κάστρο της φορτέτσα του Ρεθύμνου. Πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια και μετά από πολύ προσεκτική ανακαίνιση, το αποτέλεσμα της άξιζε κάθε προσπάθεια και αυτό το υπέροχο κτίριο επανήλθε στην αρχική του αρχοντιά. Έτσι δημιουργήθηκε το παραδοσιακό κατάλυμα «Το Σπίτι της Αριστέας».